Naputak za kandidate

Loading
loading..

AS, OBRT ZA USLUGE AUTO ŠKOLE

ZRINSKO FRANKOPANSKA 26

TEL: 023/224-622

 FAX: 023/224-623

POŠTOVANI POLAZNICI NAŠE AUTO ŠKOLE…  

U cilju pružanja kvalitetnije usluge osposobljavanja, bolje suradnje, međusobne komunikacije i kontinuiteta Vaše obuke molimo Vas da pažljivo pročitate ovaj

  NAPUTAK

 Prije početka osposobljavanja dužni ste obaviti liječnički pregled, te UVJERENJE O DUŠEVNOJ I TJELESNOJ SPOSOBNOSTI  donijeti na nastavu.

Osposobljavanje za vozača počinje iz predmeta Prometna i sigurnosna pravila (PPSP) koje traje dva tjedna. Nakon odslušane teoretske nastave polažete ispit iz PPSP-a, za koji se prijave primaju svaki tjedan do utorka u 20:00 sati u prostorijama auto škole, za ponedjeljak koji slijedi. Raspored o točnim terminima ispita  biti će izvješen u petak iza 09:00 sati na oglasnoj ploči Auto škole ili možete nazvati Auto Školu.

Na nastavi ćete dobiti KNJIŽICU KANDIDATA ZA VOZAČA. To je važan dokument koji morate čuvati, imati kod sebe pri svakoj prijavi ispita i izlasku na ispite. BEZ KNJIŽICE NE MOŽETE NITI PRIJAVITI NITI PRISTUPITI  POJEDINOM  ISPITU.

Tokom predavanja vrlo je bitno da aktivno sudjelujete u nastavi, da tražite pojašnjenja i da se od prvog dana pripremate kod kuće. Samo tako moguće je postići zadovoljavajuće rezultate. Kako je u Vašem, a i našem, interesu imati što bolji uspjeh, tijekom nastave provesti će se testiranja znanja prije izlaska na ispit iz PPSP-a, što će Vas pripremiti i uvelike Vam olakšati pristup samom ispitu. Ako na provjeri znanja niste zadovoljili, Auto Škola  Vam predlaže da ispit odgodite za idući put jer tako štedite Vaše vrijeme i Vaš novac.

Prijava i pristupanje ispitima  

                                                                                                                                       ________________________

 Da bi pristupili ispitu koji obavlja HRVATSKI AUTOKLUB potrebno je da:

-izvršite uplatu ispita na originalnim uplatnicama HAK-a u pošti ili banci

-izvršite uplatu ispitnih troškova na uplatnici Auto Škole u pošti ili banci

-priložite ispunjenu i potpisanu Knjižicu kandidata za vozača

Cijenu ispita, vrijeme i mjesto održavanja ispita u Hrvatskoj određuje, organizira i provodi HAK, pa na ispite morate dolaziti u točno određeno vrijeme, na točno određeno mjesto i uz sebe obavezno imati:

  1. Važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu

  2. Knjižicu kandidata za vozača (ispunjenu i ovjerenu od Auto Škole)

  3. Original Uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za vozača (sa evidentiranim pomagalima: naočale, leće i sl.)

 UPRAVLJANJE MOTORNIM VOZILOM (UV)

Uvjeti za početak osposobljavanja na vozilu je položen ispit iz PPSP-a. Nakon položenog ispita iz PPSP-a bit ćete upućeni u prostorije Auto Škole radi dogovora sa instruktorom.

Svi naši instruktori su profesionalni praktičari, te se nadamo da ćete biti zadovoljni kvalitetom obuke. Ukoliko bi došlo do neželjenih situacija, nesporazuma bilo koje vrste i slično, molimo Vas da se odmah  javite stručnom voditelju Auto Škole, koji će, sasvim sigurno riješiti problem, a na Vaš zahtjev  dodijeliti Vam drugoga instruktora. Nastavni sat traje 45 min (sa uvodnim i završnim dijelom). Nadamo se da Vam je jasno kako je propisani program od minimalno 35 nastavnih sati dovoljan samo kandidatima sa određenim pred znanjem, pa nećete svi uspjeti u dovoljnoj mjeri steći potrebno znanje, a naročito vještine za samostalno upravljanje vozilom, odnosno da bi uspješno zadovoljili ispitne kriterije.

Polaznicima koji ocijene da nisu ovladali potrebnim vještinama savjetujemo da produže osposobljavanje za potreban broj sati koje morate prijaviti u Auto Školi, kako ne bi po nekoliko puta ponavljali ispit i time sebi stvarali dodatne troškove, a nama loše rezultate. Uvjet za pristupanje završnom ispitu (iz UV-a) je  položen ispit iz Prve pomoći (PP). Nastavu iz Prve pomoći upisujete i slušate u prostorijama auto škole As.

Na satove vožnje obavezno nositi :

  1. važeću osobnu iskaznicu

  2. original liječničko uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti

  3. knjižicu kandidata za vozača

Kandidatima koji su uspješno savladali program i zadovoljili na ispitu iz UV-a ispitivač HAK-a će uručiti UVJERENJE O POLOŽENOM VOZAČKOM ISPITU.

To uvjerenje, liječničko uvjerenje, dvije fotografije i osobna iskaznica potrebni su dokumenti za izdavanje VOZAČKE DOZVOLE od nadležne Policijske uprave.

VAŽNO! Dajemo vam informacije o zakonskim i podzakonskim normama i ograničenjima :

  1. Liječničko uvjerenje vrijedi 6 mjeseci.

  2. Ispiti se ne mogu ponavljati u roku kraćem od 7 dana.

  3. Poslije svakog ne položenog ispita iz UV-a dužni ste u auto školi uplatiti

i odvesti 3 dodatna sata koji će vam se upisati u knjižicu. U protivnom nećete moći pristupiti ispitu.

  1. Od početka osposobljavanja (od položenog testa iz PPSP-a ) pa do položenog ispita iz UV-a ne smije proći 18 mjeseci. U protivnom ćete morati da bi nastavili osposobljavanje uplatiti i odvesti 12 sati iz UV-a da bi ponovo mogli pristupiti ispitu iz tog nastavnog predmeta.

NAPOMENA: u slučaju plaćanja na rate dužni ste prilikom prijave ispita iz UV-a, osigurati Vaše daljnje plaćanje i to čekovima građana što će Vas upozoriti i referenti Auto Škole.

Sve ovo možemo ostvariti samo zajedničkim radom i zalaganjem te Vas molimo budite motivirani i zajednički uspjeh neće izostati . HVALA.

                                  Uspješnu obuku žele Vam djelatnici

                                                                       auto škole AS!

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background